ساختار سایت بسیار مهم است زیرا به بهبود تجربه کاربری و سئو کمک میکند. یک ساختار منظم و کارآمد به کاربران اجازه میدهد به راحتی به محتوای مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند و موتورهای جستجو نیز میتوانند صفحات سایت را به درستی فهرستبندی کنند. این امر منجر به افزایش رتبهبندی سایت در نتایج جستجو و جذب بیشتر بازدیدکنندگان میشود. با توجه به رقابت شدید در فضای آنلاین، وبسایتهایی که دارای معماری منظم و کارآمد هستند، شانس بیشتری برای جذب بازدیدکنندگان و کسب رتبههای بالاتر در نتایج جستجو دارند. در این مقاله، به بررسی اهمیت ساختار سایت و تأثیر آن بر سئو خواهیم پرداخت.
ساختار سایت چیست؟
ساختار سایت (یا معماری وبسایت) به نحوه سازماندهی صفحات یک سایت اشاره دارد. یک وبسایت با ساختار مناسب به کاربران و موتورهای جستجو کمک میکند تا به راحتی در سایت شما حرکت کنند. این امر میتواند بهبود سئو و رتبهبندی سایت شما را به همراه داشته باشد.
چرا ساختار سایت برای سئو مهم است؟
ساختار سایت و سئو به چند دلیل با هم مرتبط هستند:
- کمک به گوگل و موتورهای جستجو برای ایندکس بهتر صفحات با معماری وبسایت
- اطلاعات بیشتری در مورد هر صفحه گوگل و موتورهای جستجو ارائه میدهد.
- با استفاده از لینکهای داخلی، اعتبار را در صفحات وب شما توزیع میکند.
- معماری وبسایت مناسب به بازدیدکنندگان کمک میکند تا محتوای مورد نظر خود را راحتترپیدا کنند.
کمک به گوگل و موتورهای جستجو برای ایندکس بهتر صفحات با معماری وبسایت
ساختار سایت بینقص میتواند به صفحات کمک کند تا در نتایج جستجو رتبه بگیرند. گوگل اغلب از لینکهای داخلی برای پیدا کردن صفحات و ذخیره آنها در پایگاه داده خود استفاده میکند.

وبسایتی با ساختار درست و سازمانیافته به گوگل کمک میکند تا با استفاده از لینکهای داخلی، صفحات جدیدی برای اضافه کردن به فهرست خود پیدا کند و از ایجاد صفحات یتیم – صفحاتی که هیچ لینک داخلی به آنها اشاره نمیکند و ممکن است گوگل در پیدا کردن و فهرستبندی آنها دچار مشکل شود – جلوگیری کند. صفحات شما تنها زمانی در نتایج جستجو رتبهبندی میشوند و ترافیک (بازدیدکننده) ایجاد میکنند که در فهرست گوگل باشند، که این امر از طریق یک سایت با ساختار مناسب بهراحتی قابل دستیابی است.

به موتورهای جستجو اطلاعات بیشتری در مورد هر صفحه میدهد
اطلاعات بیشتر به موتورهای جستجو کمک میکند بفهمند کدام پرسوجوها را برای هر صفحه رتبهبندی کنند. برای مثال، فرض کنید شما لوازم حیوانات خانگی میفروشید و صفحات مختلفی برای حیواناتی مانند سگ، گربه و خرگوش دارید. موتورهای جستجو میتوانند بفهمند کدام اسباببازیها برای کدام نوع حیوانات است.این امر به سه روش اتفاق میافتد
- بر اساس صفحاتی که به آنها لینک شدهاند.
- از صفحه مورد نظر به چه صفحاتی لینک شده است.
- از طریق anchor texts یا متن لنگر (متن لینک شده به این صفحه)
این اسباببازی (تصویر زیر) کلمه “اسباببازی سگ” را در عنوان ندارد. اما از یک صفحه “اسباببازیهای سگ” لینک شده است. بنابراین، موتورهای جستجو ممکن است بدانند که آن را در نتایج جستجو قرار دهند اگر کسی عباراتی مانند “اسباببازیهای سگ” را جستجو کند. با این حال، موتورهای جستجو ممکن است در درک هدف هر صفحه وب مشکل داشته باشند اگر ساختار وب سایت شما ساده نباشد. عدم وجود زمینه روشن ممکن است به رتبههای ارگانیک شما آسیب برساند.
اعتبار را در صفحات وب شما پخش میکند
PageRankالگوریتمی از گوگل است که میزان اعتبار یک صفحه را بر اساس کیفیت بک لینکها – لینکهایی از سایتهای خارجی – که به آن صفحه اشاره میکنند، اندازهگیری میکند. و صفحات مهم (معمولاً صفحاتی با بک لینکهای باکیفیت زیاد) میتوانند مقداری اعتبار را به صفحات دیگری که به آنها لینک شده منتقل کنند. این ممکن است به صفحاتی با اعتبار کمتر کمک کند تا رتبه بالاتری بگیرند. بنابراین میتوانید ترافیک بیشتری به آنها هدایت کنید.

معماری وبسایت مناسب به بازدیدکنندگان کمک میکند تا محتوایی را که دنبال میکنند، پیدا کنند
ساختار سایت خوب میتواند تجربه کاربری را بهبود بخشد. و احتمال بیشتری وجود دارد که کاربران بیشتری وارد وبسایت شما شوند و علاوه برآن زمان بیشتری را داخلی سایت شما سپری کنند.این امر میتواند بازدیدکنندگان معمولی را به مشتریان بالقوه تبدیل کند. شما باید ساختار وب سایت خود را طوری برنامهریزی کنید که کاربران بتوانند به راحتی در قیف بازاریابی شما حرکت کنند با رفتن به صفحاتی مانند محصولات، خدمات و صفحات مهم دیگر. برای مثال، دیجیکالا این کار را به خوبی انجام میدهد. مگا منوی کاربرپسندی که در بالای صفحه این وبسایت قرار گرفته، با یک دسته بندی منظم باعث میشود تا کاربر تنها با چند کلیک به محصول مورد نظر خود دسترسی داشته باشد.
ساختار سایت خوب چگونه است؟
بهترین ساختارهای وبسایت تخت هستند، محتوای مرتبط با موضوع را با هم گروهبندی میکنند و هیچ صفحه یتیمی ندارند.
ساختار سایت تخت
زمانی به ساختار سایت، ساختار تخت میگوییم که کاربران میتوانند با کمترین کلیک ممکن به محتوای شما دسترسی پیدا کنند. به این ترتیب، کاربران نیازی به تلاش زیاد برای پیدا کردن محتوای مورد نظر خود ندارند و تلاش کمتر کاربر میتواند منجر به تجربه کاربری بهتر شود. در اینجا یک نمودار ساختار سایت تخت وجود دارد:

ساختار سایت عمیق
و این یک نمونه از ساختار سایت عمیق است (جایی که کاربران برای دسترسی به صفحات خاص باید بیشتر کلیک کنند):

تعداد کلیک ایدهآل (تعداد کلیکهایی که برای رسیدن به هر صفحه در سایت شما نیاز است) سه کلیک یا کمتر است. بنابراین، به دنبال حفظ ساختار سایت خود در سه کلیک یا کمتر باشید.
گروهبندی محتوای مرتبط با موضوع
گروهبندی محتوای مرتبط با یک موضوع به موتورهای جستجو کمک میکند تا صفحات شما را پیدا کنند و بفهمند چگونه صفحات مختلف به یکدیگر متصل میشوند. این کار همچنین به شما کمک میکند تا تخصص خود را در یک موضوع خاص نشان دهید. اقتدار موضوعی یا تخصصی کارکردنمیتواند رتبههای شما را در نتایج جستجو بهبود بخشد و ترافیک ارگانیک بیشتری به سایت شما هدایت کند.
صفحات یتیم
موتورهای جستجو از طریق لینکها در وب حرکت میکنند، بنابراین ممکن است در دسترسی و رتبهبندی صفحات یتیم مشکل داشته باشند. کاربران نیز فقط میتوانند با بازدید مستقیم از URL (سرچ مستقیم لینک در مرورگر) به صفحات یتیم دسترسی پیدا کنند. بنابراین، صفحات یتیم میتوانند به سئو و تجربه کاربری سایت شما آسیب برسانند.
تصور کنید که وبسایت شما مانند یک شهر است و صفحات وب شما خانههای این شهر هستند. لینکهای داخلی مانند خیابانها و جادههایی هستند که این خانهها را به هم متصل میکنند. حالا، صفحات یتیم مانند خانههایی هستند که هیچ جادهای به آنها نمیرسد. موتورهای جستجو و کاربران نمیتوانند به راحتی این خانهها را پیدا کنند و به آنها دسترسی داشته باشند.
برای شناسایی صفحات یتیم وبسایت، ابزارهای بسیاری وجود دارند که میتوانید به راحتی از آنها استفاده کنید. یکی از این ابزارها وبسایت Semrush میباشد.
تنها کافیست آدرس سایت خود را وارد کنید، سپس با آنالیز کلی وبسایت شما بخش ایجاد میشود با عنوان issues . در این قسمت شما میتوانید صفحات یتیم وبسایت خود را مشاهده کنید.(این صفحات با اسم orphaned pages مشخص شدند.)
جمع بندی
در این مقاله به اهمیت ساختار سایت و تأثیر آن بر سئو پرداختیم. با داشتن یک ساختار منظم و کارآمد، میتوانید تجربه کاربری بهتری ارائه دهید و رتبهبندی سایت خود را در نتایج جستجو بهبود بخشید. به یاد داشته باشید که گروهبندی محتوای مرتبط، جلوگیری از ایجاد صفحات یتیم و استفاده از لینکهای داخلی بهینه، از جمله اقداماتی هستند که میتوانند به موفقیت وبسایت شما کمک کنند.
اگر به دنبال یادگیری بیشتر در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ هستید، ما در نئوطرح آموزشهای رایگانی در این زمینهها ارائه میدهیم تا شما بتوانید دانش خود را بهروز نگه دارید و وبسایت خود را به بهترین شکل ممکن بهینهسازی کنید.